Haar

Barber cursus Rotterdam

Barber cursus Rotterdam

 

Wil je een barber cursus volgen in Rotterdam? Een barbier is een kapper die gespecialiseerd is in het scheren en knippen van baarden. Een barber cursus Rotterdam wordt dan ook meestal gevolgd door mannen die al een kappersopleiding gevolgd hebben en zich verder willen ontwikkelen in het barberschap. Als barbier hou je je met name bezig met de verzorging van baarden en snorren, maar de laatste jaren worden de kapsels ook steeds belangrijker.

 

Heb jij een grote passie voor het heren kappersvak? Volg dan een barber cursus in Rotterdam. Wij zorgen ervoor dat je je helemaal kunt specialiseren in het barberschap. Onze gepassioneerde leraren zorgen voor inspirerende praktijklessen die veelal in de avond gevolgd kunnen worden.

 

Hoe ziet een barber cursus eruit?

Tijdens een barber cursus leer je alle old school technieken uit het barberschap; het scheren, de verschillende vormen van baarden en hoe je ze kunt stylen, opgeknipte kapsels en razor fades. De barbier staat erom bekend dat alles tot in de perfectie uitgevoerd wordt; je zou het barberschap kunnen zien als een ware kunstvorm. Niet alleen de ambachtelijke precisie is hierbij belangrijk, maar ook de service ten opzichte van je klant. Hoe kun je jouw klant het allerbeste adviseren? Wat past het beste bij hem? Communicatievaardigheden zijn erg belangrijk.

 

Wat leer je tijdens een barber cursus?

De barber cursus in Rotterdam leert je alle kniptechnieken van de barbier. Ook worden alle tondeuse technieken behandeld. Binnen het barberschap zijn er verschillende termen voor de ‘classic haircuts’, zoals de Executive Contour of de Pompadour. Het is belangrijk dat je al deze modellen als barbier kent en hier wordt dan ook ruime aandacht aan besteed.

Een ander topic binnen de barber cursus is het glad scheren. Je leert hoe je een perfecte scheerzeep maakt en welke kwast je hiervoor gebruikt. Het leren van de scheertechniek en de uitvoering hiervan is natuurlijk ook erg belangrijk.

 

De barbier stijgt in populariteit

Als barbier ben je gespecialiseerd in het scheren en knippen van baarden en snorren. Vroeger lieten mannen hun wilde baardgroei bijhouden door een barbier, omdat ze het zelf niet voor elkaar konden krijgen. Daarna werd het vak een beetje overgenomen door de standaard kappers, maar de laatste jaren is het vak weer enorm populair geworden. Het is dan ook zeker de moeite waard om een barber cursus te volgen in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *