Barbershop
Kapsalon

De barbershop

Het wordt steeds populairder bij de mannen. Waar het vroeger nog gebruikelijk was om naar een dameskapper te gaan als man zijnde, is dat tegenwoordig echt niet meer populairder. Hierbij is het gebruikelijk om naar een herenkapper te gaan, maar ook deze verdwijnt langzamerhand en vooral bij jongeren. Jongeren kiezen steeds vaker om naar een barbershop te gaan. De barber is eigenlijk een kapper die de oude kledingstijl en kappers stijl hanteert. Hierbij wordt er op een authentieke wijze gebruik gemaakt van materialen. De reden kwaliteit van barbers is enorm hoog en dat is natuurlijk wel prettig als je veel geeft om jouw haar.

Geniet van een biertje bij de barbershop

Het is ook gebruikelijk om naar de barbershop te gaan om even tot rust te komen. Het doel is in eerste instantie om je haar te laten knippen, maar het wordt ook gezien als een uitje. Je kunt hierbij namelijk lekker genieten van een biertje terwijl jouw haar wordt geknipt. Dit is natuurlijk lekker en hierdoor kun je de realiteit even vergeten. Wordt heerlijk geknipt, drink een biertje en ga in gesprek met jouw kapper. Hierdoor hoef je ook even niet aan de thuissituatie te denken en ontsnap je even uit de realiteit. Daarnaast is het ook niet gebruikelijk dat vrouwen aanwezig zijn bij de barber waardoor je ook niet aan jouw vriendin of vrouw hoeft te denken. Ideaal dus om even ontsnappen van de realiteit.

Oldschool werkwijze en kapsels

Bij een barbershop wordt er op een oldschool wijze gewerkt. Hierbij wordt er gewerkt met een oude schaar en scheermesjes om zo optimaal mogelijk jouw haar te knippen. Het zijn echt professionals en barbers worden ook wel benoemd tot de beste kappers. Mocht jij dus op zoek zijn naar een nieuw kapsel als man zijnde, dan is het zeker aan te bevelen om eens in contact te komen met een barber. Hierdoor weet je dat jouw haar op een juiste wijze wordt geknipt. Het is niet gebruikelijk om jouw haar te laten verven bij een barber. Mocht je dus je haar willen laten verven, dan is het toch aan te bevelen om naar een vrouwen kapper te gaan. De specialiteit van de barber ligt voornamelijk bij het knippen van strakke kapsels in combinatie met het trimmen en bijwerken van de baard. Daarnaast is het ook gaaf om te zien dat de barbers zelf vaak old school eruit ziet en vol zitten onder de tatoeages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *