herenkapper kapsalon
Kapsalon

Hoe kan je een goede kapsalon vinden?

De ene kapsalon is de ander niet. Kapsalons hebben vaak hun eigen specialiteiten. Sommige kapsalons hebben zelfs helemaal geen goede kappers. Natuurlijk wil je gewoon goed geknipt worden.

Wat is een goede kapper?

Een goede kapper is een man of vrouw die passie heeft voor het vak. Een kapper of kapster knipt vaak liefde. Een goede kapper blijft de knepen van het vak leren. Een kapper is natuurlijk wel geschoold, maar een goede kapper zal de kennis bij blijven spijkeren. Er komen steeds nieuwere kapsels in en daarvoor gelden misschien weer andere technieken dan die op school zijn geleerd.

Op school leert een kapper vaak de basis van het vak en kan daardoor dus ook nog niet goed knippen. Misschien haalt een kapper wel het examen, maar kan nog lang niet alle wensen van de klanten vervullen. Een goede kapper zal veel ervaring opdoen door in verschillende zaken te werken en veel klanten te helpen. Een goede kapper zal namelijk ook genoeg fouten hebben gemaakt. Bij dit vak is het wel vervelend wanneer er fouten worden gemaakt, want klanten zijn hier zwaar de dupe van. Maar fouten maken helpt wel om de kwaliteiten te verbeteren.

Herenkapper

In een herenkapper zijn vrouwen eigenlijk verboden. Een herenkapper is een zaak die zich speciaal richt op mannen. De stijl zal dan ook mannelijk zijn ingericht en je kan vaak ook iets anders krijgen dan koffie. Een man moet zich in zo’n zaak man voelen en zal dan ook nauwelijks doorhebben dat hij op de werkvloer komt. Als een man zo’n zaak instapt, vindt hij het vaak helemaal niet erg om even te wachten.

Herenkappers zijn gespecialiseerd in het knippen van mannen en kunnen daarom ook gemakkelijk een speciaal kapsel knippen. Ze kunnen bijvoorbeeld perfecte figuren scheren in kapsels. Bij een herenkapper kan je je baard perfect laten trimmen. Dat is het voordeel van een herenkapper vergeleken met een normale kapper. Een normale kapper heeft deze expertise vaak niet

Hoe moet je een goede kapper vinden?

Een goede kapper zal vaak open zijn over hun ervaringen. Vaak kan je al op internet kijken naar recensies en foto’s. Op die manier kom je erachter of de kapsalon iets voor jou is. Er zijn kapsalons genoeg dus wees kritisch. Het is tenslotte jouw kapsel. Als het fout gaat, is het vaak heel vervelend. Het is lastig op te lossen en je loopt wel een beetje voor gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *