Verzorging

Oncologie fysiotherapie of manuele lymfedrainage voor herstel.

Oncologie fysiotherapie

Een ziekte belemmerd vaak alledaagse handelingen. Kunt u nu niet meer de dingen doen die u vroeger wel kon doen? Lijd jij aan verhinderingen van allerlei alledaagse handelingen door kanker of de medische behandelingen ervan? U kunt geholpen worden. Manuele lymfedrainage kan ook iets voor u zijn. Bij zwelling, orgaanklachten, huidproblemen, etc. is het handig zo’n manuele lymfedrainage aan te gaan.

Oncologiefysiotherapie is uw remedie

Wat is oncologiefysiotherapie? Deze vorm van fysiotherapie is gericht op de behandelingen van de bewegingsproblemen door kanker of de medische behandelingen hiervan. In alle fases van kanker kan deze behandelen worden ingezet. Er zijn twee behandelingsfases; curatieve fase en herstelfase.
Bij de curatieve fase wordt er vooral gefocust op het bestrijden van kanker. Tijdens de curatieve fase kunt u veel last hebben van kwalen. Het is natuurlijk ook een zwaar proces. Het is belangrijk uw conditie niet te verliezen. Bij oncologie fysiotherapie wordt uw conditieverlies bestreden of beperkt. Ook worden uw spanningsklachten verholpen. Kanker brengt veel stress met zich mee waardoor uw spieren verkrampen. Deze therapie probeert uw klachten te verminderen. U lijdt al dus is het onnodig om er nog problemen bij te hebben.
In de herstelfase heeft u uw strijd tegen kanker overwonnen. Het is belangrijk om weer te bewegen. Uw ritme voor de kanker is verloren waardoor het nu belangrijk is het weer op te pakken. Nu uw lange strijd tegen kanker voorbij is, is het belangrijk uw bewegingsproblemen en vermoeidheid te verhelpen. U moet de kwaliteiten die het leven te bieden heeft weer vinden en deze therapie helpt u daarbij. Vindt uw dagelijks ritme opnieuw.

Manuele lymfedrainage voor als uw lichaam het zelf niet aankan.
Uw lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich overal in uw lichaam. In de bloedcellen, lymfebanen, bloedbanen, etc. Het lichaamsvocht is er niet voor niets. Veel lichamelijke processen verlopen via lichaamsvocht. Het vocht werkt als een weggetje tussen verschillende organen en neemt dus verschillende stoffen met zich mee. Lymfedrainage gebeurt meestal natuurlijk. Echter, het proces kan verhinderd worden door ziekte, stress of door ongevallen. In dit geval kan er manuele lymfedrainage toegepast worden. Dit gebeurt handmatig. Er wordt op ritmische wijze druk uitgeoefend op de lymfeklieren en -banen. Tijdens dit proces wordt exact de stroming van natuurlijke drainage nagebootst.

Wilt u meer informatie? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *