Beauty

Pedicure

Houd jij je bezig met professionele voetverzorging? Dan mag jij je pedicure noemen. Dat mag je overigens altijd, ook zonder enige kwalificaties. Het is namelijk geen beschermd beroep. Een pedicure verzorgt en behandelt je voeten en je nagels. Het werk heeft een sterk cosmetisch karakter en is dus gericht op mooie voeten en schone nagels. Wat de pedicure is voor de voeten, is de manicure voor de handen.

 

Voor een betere conditie van je voeten en je teennagels

De gekwalificeerde voetverzorger werkt met name aan de conditie van de voeten en de teennagels en de werkzaamheden die uitgevoerd worden bestaan vaak uit het knippen, frezen en vijlen van de teennagels, het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van soms pijnlijke kloofjes, schimmelnagels en de al even pijnlijke ingegroeide nagels. Ook geeft de pedicure massages aan je voeten en worden je nagels gelakt en gepolijst. De specialist levert maatwerk en komt tegemoet aan jouw wensen.

Pedicure
Relaxing day at beauty place.

Ook voor hulp bij reumatische voeten en diabetische voeten

Je kunt ook een beroep doen op de pedicure als je te maken hebt met reumatische voetklachten en voor de behandeling van zogenaamde diabetische voetklachten. Liefst tien procent van de diabetici krijgen namelijk te maken met complicaties aan de voeten, veroorzaakt door hun ziekte. Daarnaast wordt door e professional op het gebied van voeten ook altijd eerlijk en deskundig advies gegeven over hoe je zelf je voeten op de beste manier kunt verzorgen.

 

Of zelfstandig of werkzaam in een schoonheidssalon

De meeste pedicures werken zelfstandig en hebben een eigen salon, vaak aan huis. In andere gevallen doen ze hun werk in bijvoorbeeld een schoonheidssalon of in grotere thermen. De pedicure wordt vaak geplaatst in het rijtje van de manicure, nagelstylisten, schoonheidsspecialisten, dermatologen en podotherapeuten. De podotherapeut is eveneens een professional die zich vooral met de voeten bezighoudt.

 

Niet beschermd, wel een brancheorganisatie en kwaliteitsregister

Wil je graag in de zorg werken en kun je goed met mensen omgaan? Wil je bovendien de nodige zelfstandigheid? Dan is pedicure wellicht wel een mooi vak voor jou. Je kunt dan de opleiding pedicure/voetverzorging volgen, een mbo-opleiding op niveau 3. Pedicure is overigens geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich zonder diploma dus gewoon pedicure mag noemen. Er is overigens wel een brancheorganisatie waar jij je bij aan kunt sluiten in de vorm van ProVoet. Ook is er een kwaliteitsregister. ProCERT is de partij die dit kwaliteitsregister bewaakt.

Bekijk deze website voor meer informatie over pedicure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *