Haarprotheses
Haar

Protheses

Haarprotheses zijn vaak de oplossing als je te maken hebt met haarverlies, zoals haarwerken, pruiken en haarstukjes dat ook zijn. Bedrijven die haarprotheses aanbieden staan bekend om de vakkennis die ze hebben, maar zeker ook door de klantgerichte en persoonlijke aanpak. Dit in de wetenschap dat kaal worden en haaruitval zaken zijn die nogal wat impact kunnen veroorzaken.

Haaruitval kan door natuurlijke en onnatuurlijke factoren ontstaan

We kunnen allemaal met kaalheid en haaruitval te maken krijgen. Dit kan door zowel natuurlijke maar zeker ook onnatuurlijke factoren veroorzaakt worden. Onder de laatste categorie kun je chemotherapie en bestraling plaatsen, net als het gebruik van een bepaald soort medicijnen. Ziekte kan ook een oorzaak zijn, waarvan Alopecia de meest bekende vorm is.

Stress of een trauma

Ook stress, een afwijking in de genen of een trauma kunnen plotseling haarverlies veroorzaken. Voor al deze gevallen zijn er gelukkig haarprotheses die het verliezen van haar nog enigszins dragelijk maken. Want dat het verliezen van je haar impact heeft en je zelfvertrouwen een deuk heeft moge duidelijk zijn. En hoe begrijpelijk is dat ook.

Natuurlijke uitstraling en van synthetisch en echt haar

Een haarprothese hebben een uiterst natuurlijke uitstraling en ondertussen is het aanbod (gelukkig) erg groot. De oplossingen kunnen bestaan uit synthetisch haar maar ook uit echt haar en samen met de specialist zal gekeken worden welke soort haarprotheses geschikt zijn voor jou. Uiteraard wordt altijd maatwerk geleverd. Dit geldt uiteraard voor dames als voor heren.

Perfecte pasvorm en optimaal draagcomfort

Haarprotheses zijn altijd maatwerk en daardoor hebben ze een perfecte pasvorm, bieden ze maximaal draagcomfort en is het doorgaans niet van echt te onderscheiden. Behalve maatwerk zijn er ook kant-en-klaar producten beschikbaar en ook die geven een natuurlijke uitstraling. Deze oplossingen worden vooral gebruikt als er snel een oplossing moet komen voor haarverlies. Uiteraard kunnen zowel volledige als gedeeltelijke haarprotheses gemaakt worden en eigenlijk kan gesteld worden dat niets onmogelijk is.

Altijd begrip voor je emoties

Omdat haarverlies en het onderwerp haarprotheses gevoelige onderwerpen zijn, zijn aanbieders vaak best bereid om bij jou thuis te komen. Vaak is het in de eigen omgeving gemakkelijker om erover te praten en een passende haarprothese te kiezen en om te kijken of de prothese past bij je gezicht. Het passen van een haarprothese of een ander haarwerk is iets dat emoties teweegbrengt. Daarom ook hebben de specialisten altijd de tijd voor je en is er ook altijd ruimte voor je emoties.

Meer informatie over haarprotheses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *