Manicure

Shellac informatie

Het is lastig kiezen in de wereld van de nagellakken, gelletjes en kleurtjes voor je nagels. Er is zoveel aanbod, dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Steeds meer mensen kiezen voor de uitstraling van Shellac.

Verder is lash lifting en microblading ook erg populair. Hierover meer in de volgende blog.

Shellac

In dunne laagjes

Met Shellac blijven je nagels in tegenstelling tot menig ander product in topconditie. Bovendien zien je nagels er geweldig uit. Shellac is een hybride formule waaraan traditionele nagellak en uv gel is toegevoegd. Shellac breng je in dunne laagjes aan en is sneldrogend. Shellac is milder voor je nagels en eenvoudiger te verwijderen in vergelijking met gellak.

Base coat

Door gebruik te maken van Shellac heb je in drie kwartier perfecte nagels. Sterker nog, binnen drie kwartier zijn je nagels al weer helemaal droog. Ook het aanbrengen is niet echt moeilijk, al doe je er verstandig aan het te laten doen door een professional. Nadat je nagels in vorm worden gevijld en zijn gereinigd, wordt er aan base coat op je nagels aangebracht. Daarna worden de nagels onder de uv-lamp gedroogd. Daarna worden er twee kleurlagen aangebracht en worden de nagels opnieuw gedroogd onder de uv-lamp. Zijn je nagels weer goed droog, dan wordt de top coat nog aangebracht waarna je nagels opnieuw onder de uv-lamp worden gedroogd.

Nagels beschadigen niet

Je nagels zien er nu uit om door een ringetje te halen. Je voorziet je handen van handcrème en brengt nagelriemolie aan. Wil je de Shellac verwijderen of wordt het de hoogste tijd de Shellac te verwijderen, ga dan terug naar de salon. Daar wordt de lak zo verwijderd dat de nagels niet beschadigd raken.

Met speciale tool losgemaakt

Nadat je vingertoppen zo’n tien minuten in de aceton gezeten hebben, wordt de nagellak losgemaakt. Daarbij maakt de professional gebruik van een speciale tool. Vervolgens worden de nagels gevijld, wordt handcrème aangebracht en met een beetje geluk krijg je nog een handmassage ook. Vervolgens zijn je nagels weer klaar om opnieuw met behulp van Shellac gekleurd te worden.

Shellac en gellak

Als je Shellac en gellak met elkaar vergelijkt, dan kiezen steeds meer mensen voor de voordelen en de kwaliteit van Shellac. In het voordeel van gellak spreekt weer dat het langer blijft zitten. Gellak smeert als lak, maar heeft de duurzame kwaliteiten van een gel. Mensen met zwakke nagels nadrukkelijk varen wel bij gellak. Gellak is ten opzichte van Shellac bovendien wat dikker. Daarnaast blijven ze dus iets langer mooi dan Shellac.

Kijk op www.lashesandbrows.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *