Traditionele Thaise massage
Massage

Traditionele Thaise massage

Veel mensen vragen zich af wat een Thaise massage is. Zo kan er gezegd worden dat de Thai als geen ander de kunst van het masseren kennen. Zo een massage is veel meer dan alleen een massage en is het daarom ook zo uitzonderlijk en uniek. Het is heel goed voor het lichaam, maar vooral ook heel goed voor de geest. De massage wordt op een hoog niveau gedaan en is het een vrij stevige en harde massage. Zo zorgt de masseur ervoor dat de energiebanen gemasseerd worden en er rek- en strek bewerkingen uitgevoerd worden. Het is niet alleen zo dat het alleen uit harde massages bestaat, maar zo bestaat het ook uit diverse mildere massages. De massages kunnen qua techniek en doelen verschillen. Ook de effecten kunnen erg verschillen. Het doel is vooral om het geest en lichaam in balans te brengen.

De traditionele Thaise massage en de technieken

In de Thaise massage zijn er twee soorten stromingen, zoals de zuidelijke variant en de noordelijke variant. De zuidelijke variant wordt meestal als een veel pijnlijkere massage ervaren. Bij zo een massage zijn er veel meer onderdelen dan bij de meeste andere soorten massages. Er wordt zoveel mogelijk elk obstakel van het lichaam behandeld en wordt alles en word alles gerekt en gestrekt. Ook is het natuurlijk zo dat het hele lichaam wordt gemasseerd. Het lichaam wordt zo ook nog eens in balans gebracht en is dat het doel. De technieken die je bij zo een massage ziet, zijn de yoga technieken, stretchen, acupressuur en massage. Deze technieken worden niet bij iedereen gebruikt en verschilt het qua persoon en misschien wel de klachten.

De effecten van de traditionele Thaise massage

Het effect ervan is uniek en zorgt zo een massage voor activering en ontspanning. Met behulp van de massage kun je zowel lichamelijke als psychische klachten voorkomen. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd en geoptimaliseerd. Je immuunsysteem wordt versterkt en je krijgt er veel meer energie van. Last van hoofdpijn, nekklachten, gewrichten, stijve spieren en vermoeidheid kunnen door de massage goed verholpen worden. Heb je last van depressieven gevoelens? Dan wordt met behulp van de massage ook dat bestreden. Het lichaam krijgt heel wat meer flexibiliteit en kan op zijn gemak beweegt worden. De massage wordt in Thailand al eeuwen beoefend om een heleboel verschillende klachten te bestrijden. Kijk snel of zo een massage ook wat voor jou is en misschien wel jou kan helpen met al je klachten die je wilt bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *