aloe vera producten
Verzorging

Waar let je op bij het kopen van aloë vera producten?

Aloë vera komt in vele vormen. Aloë vera producten zijn de geconcentreerde versie van de aloë vera plant. Er is een groot aantal aloë vera producten op de markt. Denk hierbij aan shampoo, crème, gel, bodylotion, spray, zalf, tandpasta, sappen en andere consumeerbare vormen. Het helpt onder andere tegen rimpels, acne littekens en brandwonden. Echter bevatten veel van deze producten weinig of geen aloë vera. In dit artikel staan meerdere punten op een rijtje waar je op kunt letten bij het aanschaffen van aloë vera producten.

1. Zit er wel echt aloë vera in het product?

Er is onderzoek gedaan naar de hoeveelheid aloë vera in producten. Uit dit onderzoek kwam dat er vaak vergelijkbare termen gebruikt worden in de naam van producten maar dat deze helemaal geen aloë vera bevatten. Hierdoor is het belangrijk dat je goed controleert welke ingrediënten in het product zitten. Als hier geen aloë vera of aloe barbadensis op staat zit het niet in het product.

2. Betrouwbaarheid van het merk.

Er zijn heel veel aloë vera producten op de markt waarvan men zegt dat er grote hoeveelheden échte aloë vera in zit. Later zijn deze getest en is er uit gekomen dat er amper tot geen aloë vera in zit. Wanneer de prijs van een aloë vera product erg voordelig uitkomt dat je betwijfelt of het klopt, dan is het vaak het geval dat dat niet klopt. Let daarom goed op of je een product hebt van een betrouwbaar merk.

3. De hoeveelheid echte aloë vera in het product.

Zoals eerder gezegd varieert de hoeveelheid aloë vera per product enorm. Als het percentage lager is, bevat het aloë vera product minder werkzame stoffen. Het is dus belangrijk dat je het percentage van tevoren goed controleert. Daarnaast is het handig om te kijken of het product pure, zuivere aloë vera bevat of bestaat uit poeders. Aloë vera producten bevatten namelijk helende stoffen voor je huid/lichaam en het is belangrijk dat dit er echt in zit.

4. Waar komt de aloë vera plant vandaan?

Niet elke aloë vera is hetzelfde. Let daarom op waar de plant gecultiveerd wordt. Niet elke bodemstof is even rijk aan voedingsstoffen en niet elk klimaat is geschikt voor het verbouwen van de plant. Een bodem die rijk is aan voedingsstoffen en als de plant wordt verbouwd in een land met een geschikt klimaat zal ervoor zorgen dat de plant vol vitaminen en voedingsstoffen zit. Het wordt vaak verbouwd rondom de Middellandse Zee en de Balearen.

5. Op welke manier wordt de plant verbouwd?

Wordt de plant op een ecologische wijze verbouwd of worden er chemische middelen gebruikt. Aloë vera dat wordt verbouwd op een ecologische manier is voedzamer, duurzamer en gezonder. Je lichaam wordt bij het gebruik hiervan niet blootgesteld aan chemische stoffen en/of antibiotica.

6. Is het een biologisch product?

Biologische producten zijn goed voor de natuur en voor jouw lichaam. Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat de plant op ecologische wijze gecultiveerd is. Wanneer een product 100% biologisch is betekent dit dat er geen synthetische toevoegingen bijzitten. Let dus op een bio-label en de toevoegingen in het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *